Otomobilde Kötü Koku
Otomobilinizin içinde sizi çok rahatsız eden bir koku mu var? Her geçen gün daha da dayanılmaz bir hal alan o kokudan kurtulmak mı istiyorsunuz?
Otomobildeki kötü kokular, nedenleri ve çözümleri…
Otomobilimizin içinde zaman zaman çeşitli sebepler ile oluşan kokular dayanılmaz bir hal alabiliyor. Yaptığımız iş gereği onlarca farklı sebepten oluşan bu kokular ile karşılaştık, karşılaşıyoruz.
Otomobilime süt döküldü.
Otomobilime balık suyu döküldü.
Otomobilimin bagajında nemli bez unuttum.
Otomobilimin bagajında balık unuttum.
Otomobilimin bagajına balık suyu döküldü
Otomobilimin bagajına mazot döküldü.
Çocuğum otomobilin içine kustu.
Otomobilimi yeni aldım, benden önceki sahibi sigara içmiş.
Klimadan fare ölüsü kokusu geliyor.
Başka…
Bu listeyi çok daha fazla uzatmak mümkün. “Yok canım, o kadar da olmamıştır” denilen birçok çok olumsuzluk her gün otomobillerimizin başına geliyor.
Peki bu kokulardan kurtulmak mümkün mü?
Kokunun nasıl oluştuğunu bilirsek çözmek de o kadar zor olmayacaktır.
Burada sorulması gereken ilk soru şu olacaktır; koku nasıl oluşuyor. Özellikle süt kokusu, balık kokusu ve diğerleri…
Otomobil içinde oluşan kokuların çok büyük oranda bakteri kaynaklı olduğunu unutmamalıyız. Bu nedenle koku üreten (bakteri üremesine neden olan da diyebiliriz) bölgenin temizliği çok büyük önem taşıyor. Otomobil içindeki birçok bölümün tekstil olduğunu, dökülen materyallerin de bu bölgelerden temizlenmesinin çok zor olduğunu düşündüğümüzde kokuların kalıcı olması (ne yaparsak yapalım çıkmıyor noktasına gelmesi) da kaçınılmaz hale gelityor.
Otomobil içindeki kötü kokulardan kurtulmak için yapılması gereken ilk şey kokunun kaynağını tespit etmek ve koku oluşumunun önüne geçmek. Süt dökülen, balık suyu dökülen, çocuğun kustuğu bölümün kusursuz bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. Kokudan kurtulmak için olmazsa olmazımız o bölgenin temizliğinin yapılmasıdır.
Koku üreten bu bölgelerin temizliğinde işlem genellikle birkaç kez tekrarlanır. Çoğunlukla tek seferde sonuç almak mümkün olmayacaktır.
Aynı şekilde kötü koku klimadan geliyorsa klima kanallarının temizliği, polen filtresinin değiştirilmesi kokunun giderilmesi için çok önemlidir.
Kokunun kaynağını kesmek inatçı kokularda biraz zaman alsa da mümkündür ve özel ürünler ile profesyonel uygulama gerektirir.
Car care sektöründe yapılan yoğunluklu uygulamalardan birisi de pH seviyesi çok yüksek ürünler ile temizlik yapmak olacaktır. pH seviyesi yüksek ürünlerin ağır kokusu araç içinde yeni bir problemi de beraberinde getirecektir. Bu nedenle kullanılacak ürünler de bu temizlik sürecinde çok önemlidir.
Otomobilin içinde oluşan kokunun giderilmesi için koku üreten bölgenin temizliğinin yapılması sonrasında “mutlaka ama mutlaka” ozonla dezenfeksiyon işleminin yapılması gerekiyor.
Ozonla dezenfeksiyon işlemi sonrasında otomobil içindeki kötü kokular %99,9 oranında giderilecektir.
Ozonla dezenfeksiyon işlemi ile ilgili detaylı bilgiler uygulamalar bölümünde.
Otomobilinizdeki tüm kötü kokulardan, virüslerden, bakterilerden ve mikroplardan kurtulmak için AutoClub Uygulama Merkezlerinde detaylı iç temizlik ve sterilizasyon uygulaması sonrasında ozonla dezenfeksiyon uygulaması yaptırabilirsiniz.
AutoClub İzmir Adalet Mahallesi, Manas Bulvarı No:12/1 Bayraklı, 35530, Türkiye, 35530 Bayraklı/İzmir
Telefon: (0232) 462 84 84
Hafta içi & Cumartesi: 09:00 / 19:00
0 Yorumlar on Otomobilde Kötü Koku